Ny utbygging planlegges i Myrkdalen

Vinteren er i ferd med slippe taket, men i Myrkdalen hviler de ikke på laurbærene. Nye utvidelser planlegges og en ny reguleringsplan er nå i sluttfasen. 

– Vi håper at vi kan legge planen frem for offentlig innsyn i løpet av en måneds tid, sier partner og arealplanlegger hos Opus, Taral Zahl Jensen.

Myrkdalen er allerede det største skianlegget på Vestlandet, og en av de største skidestinasjonene i landet. Men utviklingen av området har bare så vidt begynt. Området som nå er under planlegging er det såkalte F5-feltet, et område som ligger litt før dagens hyttefelt når du kommer fra Bergen.
– Her planlegges det nå rundt 350 hytter og leiligheter. I tillegger det også planer om en ny ekspressheis, samt flere skiløyper, sier Jensen. 

Totalt har skidestinasjonen nå cirka 650 hytter og leiligheter. En økning på 350 vil med andre ord være et betydelig bidrag til overnattingskapasiteten i området. Planen til Voss Fjellandsby, som er utbygger, er å selge hyttetomtene til private hytteutbyggere. Ambisjonen er å komme i gang med salget i løpet av året og at tomtene skal stå ferdige mot slutten av 2019. 

Den nye skiheisen skal, dersom alt går etter planen, være ferdig til vintersesongen 2019/2020. Ledige stillinger

Alle stillinger