Dette kan bli Bergens nye storstue

Dette kan bli Bergens nye storstue
En rykende fersk mulighetsstudie viser hvordan Olav Thon, EGD Property og Rexir ser for seg det som kan bli byens nye storstue. De legger listen høyt og ser for seg en Byarena i verdensklasse.

– Planene følger opp byrådets ambisiøse planer for Nygårdstangen, sier administrerende direktør i Opus Bergen, Nancy Jøssang.

Hun er prosjektleder for mulighetsstudien som Olav Thon, Egd Property og Rexir har tatt initiativ til. De tre selskapene har etablert det felles prosjektselskapet Nygårdstangen Utvikling. For å løfte prosjektet har de hentet inn tung fagkompetanse både fra Norge, Danmark og England. Prosjektet har blitt ledet av Opus Bergen, mens danske 3XN, GXN, og britiske Arup har vært sentrale bidragsytere. Sammen har de kommet opp med et forslag til en ikonisk byarena som ikke bare vil endre en hel bydel, men også sette Bergen og regionen på kartet i den internasjonale konkurransen om kunst, kulturliv, arkitektur, bærekraft samt messer og eventer.

 Gamechangeren for prosjektet er samarbeidet med Olav Thon, som etter lokalt initiativ er med for å vurdere alternativ bruk av Bygarasjen sett i sammenheng med Trekanttomte. Det er samarbeidet med EGD Property og Rexir som gir dette prosjektet økt realisme og gjennomføringsevne. 

– Sammen ønsker vi å bidra til byutvikling i Bergen sentrum og transformasjon av Nygårdstangen, sier daglig leder for selskapet, Filip Rygg.

Prosjektet er med andre ord mye mer enn et byarena-prosjekt. Det bidrar også til å transformere byens mest utskjelte veispaghetti til et bærekraftig kinderegg for hele regionen. Den nye Byarenaen vil spille hovedrollen i transformasjonen av en ”død” og ”sovende” del av byen om til et levende område med videreutvikling av areal for bolig, lek, rekreasjon, aktive byrom og nye arbeidsplasser, samtidig som man opprettholder den trafikale nøkkelfunksjonen som området i dag har.

Med etablerte bystrukturer som Grieghallen, Media City Bergen, ADO og hotellfasiliteter vil byarenaen bidra til at større konserter, messer, eventer og internasjonale stevner kan avholdes uavhengig av årstid. Bergen blir arenabyen.

– Å ha en byarena i Bergen sentrum vil by på spennende muligheter. Prosjektet vil gi Bergens befolkning en storstue for kulturelle opplevelser og på samme tid gi Bergen en ny stor destinasjon. Dessuten vil en byarena fungere som en økonomisk driver for Bergen by, sier Tor Fredrik Müller, CEO of EGD Property.

Illustrasjoner 3XN

Les mer i:  BTNRKEstate, CLADNews, WorldArcitecture, ArchDaily, DezeenKontaktperson
Nancy Jøssang
Daglig leder | Sivilarkitekt
98 02 40 36
nancy.jossang@opus.no

Ledige stillinger

Alle stillinger